Renginiai
Kategorijos
Klauskite mūsų

 Vardas

 El.paštas

 Klausimas

 

Picture1

Lietuvos agrarinių ir miškų mokslo centro filialui Agrocheminių tyrimų laboratorijai 50 metų!

 

Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centro Agrocheminių tyrimų laboratorijoje (Savanorių pr. 287, Kaunas) 2015 m. lapkričio 27 d. vyko konferencija ,,Inovatyvūs dirvotyros ir agrochemijos mokslo sprendimai“, skirta laboratorijos 50-ies metų jubiliejui paminėti. Renginio metu apžvelgta Agrocheminių tyrimų laboratorijos veikla ir pasiekimai, pristatyta knyga ,,Inovatyvūs dirvotyros ir agrochemijos mokslo sprendimai“. Taip pat atidarytas Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centro Sodininkystės ir daržininkystės instituto vaisių ir daržovių paviljonas, pasirašytas Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijos memorandumas „AuGink savo kraštą“ . Programa

 

10 val. pradėta konferencija, skirta Agrocheminių tyrimų laboratorijos 50 metų jubiliejui paminėti. Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centro direktorius prof. habil. dr. Zenonas Dabkevičius aptarė laboratorijos pusšimčio metų veiklos istoriją. LR žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė atskleidė laboratorijos vykdomų tyrimų svarbą: „būtina žinoti, ko žemei trūksta, kuo ją papildyti, kad gautume didesnį derlių, bet nenualintume dirvožemio”. Pasak Ministrės, šio tyrimų centro veikla buvo reikšminga anksčiau, tokia bus ir ateityje. Sėkmingas veiklos vystymas nebūtų įmanomas be žmonių įdirbio: ŽŪM padėkos įteiktos doc. dr. Mažvilai, dr. Tomui Romui Adomaičiui, Vytautui Jasaičiui ir Silvijai Grickevičienei.

 

Lietuvos Respublikos Vyriausybės padėkomis pagerbtas laboratorijos direktorius prof. habil. dr. Gediminas Staugaitis ir prof. habil. dr. Zigmas Jonas Vaišvila. Agrocheminių tyrimų laboratoriją jubiliejaus proga sveikino ir LR Švietimo ir mokslo ministerijos Studijų, mokslo ir technologijų departamento direktorius dr. Albertas Žalys, ŽŪR pirmininkas Andriejus Stančikas.

 

Po sveikinimo žodžių Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centras pasirašė memorandumą ,,Augink savo kraštą“, kurio pagrindiniai tikslai: prisidėti ugdant sveiką, stiprią ir pilietišką visuomenę; skatinti patriotiškumą regionuose ir stiprinti bendruomenes.

 

Konferenciją toliau tęsė laboratorijos direktorius prof. habil. dr. G. Staugaitis, jis aptarė pastarųjų dešimties metų svarbiausius mokslo ir diegiamuosius darbus, pristatė knygą „Inovatyvūs dirvotyros ir agrochemijos mokslo sprendimai. Knygą sudaro šie skyriai: Agrocheminių tyrimų laboratorijos veikla, Dirvožemio našumas, Dirvožemio erozija, Dirvožemio agrocheminės savybės, Žemės ūkio augalų mitybos optimizavimas, Pastarąjį dešimtmetį (2005–2014) Agrocheminių tyrimų laboratorijoje dirbę darbuotojai.

 

Renginio metu buvę ir esami darbuotojai dalijosi prisiminimais, verslo, švietimo institucijų atstovai ir kiti svečiai sveikino laboratoriją jubiliejaus proga.

 

Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centro
Viešųjų ryšių specialistė Gintarė Naujokienė

 

 

Apie mus taip pat rašo:

Straipsnyje „Šalies dirvožemio metraštininkai švenčia auksinį jubiliejų”. Skaityti…

Straipsnyje „Žemės ūkio rūmų pirmininkas sveikino Agrocheminių tyrimų laboratoriją”. Plačiau…

Straipsnyje „Agrocheminių tyrimų laboratorijai švenčia 50-metį”. Skaityti…

 

 

 Šventės akimirkos …